מה חשוב לקחת בחשבון כשמתכננים להקים חנות אינטרנטית
קודם כל ולפני הכל, אני שמחה שהחלטתם לפתוח חנות אינטרנטית, אין ספק שלשם העולם הלך הולך וילך וככל שתקדימו לפעול- כך תשפרו את המיקום שלכם בין המתחרים.
חנות אונליין פתוחה 24/7 ומאפשרת לכם למכור גם כשאתם לא עובדים, גם כשאתם עסוקים שפיתוח מוצרים חדשים, גם כשאתם מוכרים בחנות אוף ליין. אל תתנו לזה להטעות אתכם, זה לא שאתם מקימים חנות ופה הסתיימה העבודה שלכם, ממש לא, חנות איקומרס דורשת תחזוקה שוטפת על מנת לקדם אותה במנועי החיפוש, לפרסם אותה ברשתות החברתיות ולעדכן אותה נונסטופ- בדיוק כמו שהייתם מעדכנים חנות פיזית.
זה כמובן אומר שההשקעה הכספית לא נגמרת עם הקמת החנות, למעשה היא רק מתחילה.
החנות צריכה להגיע למצב שכל יום יש אליה תנועה, כלומר לא מן הנמנע שבכל רגע נתון ירוץ קמפיין פרסום שמאתר עבורכם את קהל היעד ומושך אותו אל החנות.
במידה ואינכם יודעים להעלות קמפיינים בעצמכם תצטרכו לקחת איש או אשת מקצוע שיעשו את זה עבורכם, מה שאומר שתשלמו הן עבור השירות שלהם והן עבור הפירסום.
תצטרכו לנהל עמודים עסקיים ברשתות החברתיות, על מנת למתג את עצמכם, להפוך למוכרים ולהוביל תנועה נוספת לחנות. על מנת להעלות קמפיינים של פרסום ברשתות החברתיות- חייבים עמודים עסקיים בהן. המלצה שלי- אם יש לכם זמן ואתם מסוגלים ללמוד לעשות את זה בעצמכם- עדיף. תחסכו הרבה זמן וכסף, תעקבו באופן שוטף אחרי הנעשה ותשנו את תקציב הפירסום מבלי להיות כבולים להסכמים עם אנשי מקצוע. בל נשכח שעל מנת לבלוט באינסטגרם למשל, צריך להעלות סטוריז מה שקל יותר לעשות כאשר אתם בעלי העסק ולא אדם חיצוני. קחו לכם הדרכה אישית ותוכלו להתחיל לבד, בהמשך לאחר שהיקפי המכירות יגדלו תוכלו לקחת איש מקצוע או להכשיר את אחד העובדים בעסק לטפל בזה.
נוסף על כל אלו, תצטרכו להכין גרפיקות שישמשו אתכם הן באתר (למשל בעמוד הבית) והן ברשתות החברתיות. גם זה משהו שניתן לעשות לבד היום באמצעות אתרים כמו canva למשל. גם את זה ניתן ללמוד לבד או באמצעות הדרכה קצרה.
משלוח של ניוזלטר ללקוחות יעיר אותם בכל פעם מחדש ויזכיר להם את קיום האתר ואם תעשו את זה נכון- אני בטוחה שתכניסו מכירות חדשות בכל פעם שתשלחו דיוור במייל. זה חינם, זה משתלם וזה חשוב. את ההרשמה לניוזלטר תעשו באמצעות חלון קופץ (פופ אפ) שיזמין אותם להירשם בתמורה להטבה/ הנחה. בנוסף, כל מי שיבצע רכישה יוכנס אוטומטית לרשימת הדיוור.
אחת לכמה זמן תיזמו מבצעים וימי מכירה מיוחדים, שיתנו רענון לחנות ויפתו את הגולשים להכנס לחנות- בין אם זה בפעם הראשונה או שיחזרו שוב ויתחילו להתרגל לקנות בחנות שלכם. חשוב לשים לב לחגים, ימים מיוחדים כמו בלאק פריידי או סייבר מאנדיי, להירשם ל-shopping il ובכלל לתכנן מראש מבצעים ולא לירות מהמותן.
משלוחים. זה נושא שקצת קשה לכתוב עליו משהו כללי כי זה מאד תלוי בסוג המוצר, בגודל שלו, בנפח, ובשבירות. הכל כמובן פתיר, רק שכדאי לקחת בחשבון את הנושא הזה. אם אני כן צריכה לכתוב על זה משהו, אציין שבהתחלה כדאי לכתת רגליים לדואר אחת לכמה ימים ולאחר תקופת הרצה אם הכל הולך כמו שצריך אפשר לעבור להסכם עם חברת שליחויות שתבוא לאסוף מכם את המוצרים בתדירות גבוהה ותספק ללקוחות שירות של משלוח עד הבית. אף אחד לא אוהב ללכת לדואר, לחכות בתור ואז לקבל חבילה אז שירות של משלוחים הוא כמובן הפתרון העדיף, אחרי שהתבססתם עם מכירות קבועות.
צילום מוצרים הוא נושא שצריך לקחת בחשבון, כי מעבר לתמונות הראשונות שצילמתם והפקתם לאתר בזמן הבנייה שלו, יש מוצרים חדשים שנכנסים למלאי כל הזמן וצריך לצלם אותם. במידה ומדובר במוצרים קטנים, אני ממליצה על רכישה של אוהל צילום עם מנורות לד שנותן תוצאה מקצועית לגמרי, אפשר לקנות ברקע שחור או רקע לבן. במידה ומדובר במוצרים גדולים ניתן להיעזר בצילום מקצועי או לעבור סדנת צילום בסמרטפון ולצלם ולערוך את התמונות לאחר מכן לבד.
עיצוב אריזה, מדבקות, סרטים וכל מה שנותן חיזוק משמעותי למיתוג שלכם אבל גם פונקציונלי ושימושי. צריך לחשוב מה הכי נכון לכם, למצוא ספקים שיודעים לתת לכם מענה עיצובי כי זה מסוג הדברים שמזמינים בכמויות גדולות על מנת לחסוך בעלויות.
כמובן שזה רק על קצה המזלג, על מנת לתכנן כמו שצריך, להקים נכון את החנות האינטרנטית שלכם ולשווק אותה באופן מקצועי ונכון- כדאי להגיע לפגישת יעוץ שתחסוך לכם הרבה טעויות נפוצות ותכוון אתכם בדרך הקצרה ביותר להצלחה ארוכת טווח.
Comments